Våra medarbetare

Våra medarbetare är vår största tillgång och utgör kärnan i verksamheten. Förutom vår anställda personal har vi även tillgång till erfarna vikarier. När vi har barn med särskilda behov i anställs resurspersoner.

Personalen har utbildning i teckenkommunikation (TAKK) som bygger på tecken från svenska teckenspråket. Tecknen används tillsammans med tal som stöd vid språkutvecklingen och på den nivå barnet befinner sig.  

Helena | Rektor
Varför jag trivs som rektor på Havskatten?
Det känns kul och givande att varje dag arbeta nära personal och barn.
Personalen känner att de har en närvarande chef, som ser och bekräftar dem. Att dessutom ha ett nära samarbete med alla vårdnadshavare är en otrolig fördel som ett föräldrakooperativ erbjuder. Att vara länken mellan barn, personal och styrelse är otroligt inspirerande.

Varför Havskatten?
Att få arbeta på Havskatten känns som ett privilegium. Tänk att dagligen få vistas nära vatten och skog, långt ifrån bilar och stress. Det är livskvalitet för mig! Att vi dessutom har världens bästa pedagoger gör att jag varje dag ser fram emot att komma till jobbet. Vi har en unik gemenskap, och barn, vårdnadshavare och personal  bidrar på olika vis för att skapa en fantastisk förskola!

Janeth | Barnskötare (tf. rektor)
Varför arbetar jag på förskola?

Att upptäcka, undersöka och förundras tillsammans med barnen är underbart. Få följa deras utveckling och framsteg och under deras tid hos oss är inspirerande och gör att jag också utvecklas. 

Varför Havskatten?

Att vi tillsammans med barnen har möjlighet att vara ute i I och Skur i en härlig miljö runt knuten. Fantastiska natur gårdar med mycket utmaningar ger mig mycket energi vilket gör Havs katten till en fantastisk arbetsplats.

Anneli | Förskollärare
Varför arbetar jag på förskola?
Att få vara med och uppleva barnens nyfikenhet och glädje i utforskandet och upptäckandet av omvärlden är för mig det bästa med mitt arbete. Som vuxen glömmer man lätt vilken förunderlig värld vi lever i, barnen hjälper mig att återigen se detta.

Varför Havskatten?
Min passion för friluftsliv gjorde att jag för några år sedan fick upp ögonen för I Ur och Skur-pedagogiken. Jag kände att jag hade hittat rätt. Även förskolans läge, landet i staden, som möjliggör mycket utevistelse i naturen, samt ett öppet och inkluderande klimat är viktiga anledningar till att jag valt att jobba på Havskatten.

Angelica | Förskollärare 

Varför arbetar jag på förskola?

Barn ger mig glädje och energi. Att få vara med och uppleva samt stödja i deras upptäckter, funderingar och svårigheter m.m. Det är värdefullt för mig att få se barnen utvecklas.

Varför Havskatten?

Det finns många fördelar med Havskatten. Mindre barngrupper och högre personaltäthet är en. Härlig gård och omgivning en annan. Engagerade föräldrar som bidrar till en god arbetsmiljö för både deras barn samt personal. Sist med inte minns I Ur och Skur filosofin som grund för hela verksamheten.

Marie | Barnskötare
Varför arbetar jag på förskola?
Jag tycker det är roligt att jobba med barn, de är spontana och nyfikna. Varje dag ger mig en ny upplevelse.

Varför Havskatten?
Jag vikarierade på Havskatten en vecka i maj och kände direkt – här vill jag jobba. Trevlig stämning och fin miljö. Att få jobba ute är något som verkligen passar mig.

Malin | Barnskötare 
Presentationstext kommer inom kort.

Linn | Förskollärare
Varför arbetar jag på förskola?
Jag tycker om att jobba med människor och skapa relationer. Du blir bemött på ett fint sätt av barnen och varje dag är olik den andra. Jag utvecklas tillsammans med barnen och det är roligt att se hur lyckliga barnen blir när de lär sig något nytt.

Varför arbetar jag på Havskatten?
Havskatten har en miljö som är underbar att arbeta på. Att få arbeta ute passar mig då jag tycker att naturen skapar ett lugn bland barn och pedagoger och erbjuder en spännande lekmiljö. Havskatten har små barngrupper och hög personaltäthet vilket gör att vi kan ge varje barn tid och värdefull uppmärksamhet.

Ella | Resurs
Presentationstext kommer inom kort.

Annelie | Kock

Varför blev du kock?

Jag blev kock eftersom jag är en kreativ och något rastlös person. 

Vad tänker du på när du komponerar veckans meny?

På förskolan behöver man tänka på att barnen behöver hela kostcirkeln. En vecka ska innehålla kött, fisk, och vegetarisk med ett stort utbud av grönsaker.

Hur stor andel ekologiskt använder du?

Jag försöker använda så mycket ekologisk och närproducerat jag kan inom budgeten.

Vad är din paradrätt?

Jag har ingen paradrätt men jag gillar att komma hem till vänner, öppna deras kylskåp och laga ihop något av det som finns. 


Har du något bra råd till föräldrar som är oroliga för att barnen exempelvis äter för lite grönsaker, för lite fisk eller är känsliga för olika smaker?

Barn som kämpar med maten är vanligt, framförallt på hemmaplan. Ta det lugnt! Oftast äter barnen bättre på förskolan. Här kan dom utmanas och lära sig nya smaker! Mitt bästa tips är att duka som en buffé och låta barnen ta själva.