Våra medarbetare

Våra medarbetare är vår största tillgång och utgör kärnan i verksamheten. Förutom vår anställda personal har vi även tillgång till erfarna vikarier. När vi har barn med särskilda behov i anställs resurspersoner.

Personalen har utbildning i teckenkommunikation (TAKK) som bygger på tecken från svenska teckenspråket. Tecknen används tillsammans med tal som stöd vid språkutvecklingen och på den nivå barnet befinner sig.  

Helena | Rektor
Varför jobbar jag på förskola?
Jag visste tidigt att jag ville utbilda mig till förskollärare. Det är underbart och givande att arbeta med barn och att få följa deras utveckling. De är glada, mysiga, vetgiriga och positiva till livet! Det känns som ett viktigt åtagande att få vara med och ge dem en bra start i livet.

Varför Havskatten?
Att få arbeta på Havskatten känns som ett privilegium. Tänk att dagligen få vistas nära vatten och skog, långt ifrån bilar och stress. Det är livskvalitet för mig!

Janeth | Barnskötare (tf. rektor)
Presentationstext kommer inom kort.

Anneli | Förskolelärare
Varför arbetar jag på förskola?
Att få vara med och uppleva barnens nyfikenhet och glädje i utforskandet och upptäckandet av omvärlden är för mig det bästa med mitt arbete. Som vuxen glömmer man lätt vilken förunderlig värld vi lever i, barnen hjälper mig att återigen se detta.

Varför Havskatten?
Min passion för friluftsliv gjorde att jag för några år sedan fick upp ögonen för I Ur och Skur-pedagogiken. Jag kände att jag hade hittat rätt. Även förskolans läge, landet i staden, som möjliggör mycket utevistelse i naturen, samt ett öppet och inkluderande klimat är viktiga anledningar till att jag valt att jobba på Havskatten.

Angelica | Förskolelärare 

Presentationstext kommer inom kort.

Marie | Barnskötare
Varför arbetar jag på förskola?
Jag tycker det är roligt att jobba med barn, de är spontana och nyfikna. Varje dag ger mig en ny upplevelse.

Varför Havskatten?
Jag vikarierade på Havskatten en vecka i maj och kände direkt – här vill jag jobba. Trevlig stämning och fin miljö. Att få jobba ute är något som verkligen passar mig.

Päivi | Barnskötare
Varför arbetar jag på förskola?
Barnens nyfikenhet och glädje är det bästa med att få jobba på en förskola. Att se deras ”stjärnögon” som är tända dagligen av nyfikenhet är glädje för mig. Att få vara ute med barnen i naturen.

Varför Havskatten?
Havskatten ligger idylliskt nära skog och sjö. Barnen får det bästa av Friluftsfrämjandets kunskaper genom olika aktiviteter som mulle, knytte och knopp. Havskatten har en stor gård med möjlighet till bl a kojbygge, grillplats för korvgrillning, snickra, såga och hamra om man känner för det. Ja det finns massor av olika saker man kan hitta på.

Vi har bra personaltäthet och ledarna har kunskap i Friluftsfrämjandets pedagogik. Alla på Havskatten gillar att vara ute i ur och skur.

Malin | Barnskötare 
Presentationstext kommer inom kort.

Linn | Förskolelärare
Varför arbetar jag på förskola?
Jag tycker om att jobba med människor och skapa relationer. Du blir bemött på ett fint sätt av barnen och varje dag är olik den andra. Jag utvecklas tillsammans med barnen och det är roligt att se hur lyckliga barnen blir när de lär sig något nytt.

Varför arbetar jag på Havskatten?
Havskatten har en miljö som är underbar att arbeta på. Att få arbeta ute passar mig då jag tycker att naturen skapar ett lugn bland barn och pedagoger och erbjuder en spännande lekmiljö. Havskatten har små barngrupper och hög personaltäthet vilket gör att vi kan ge varje barn tid och värdefull uppmärksamhet.

Ella | Resurs
Presentationstext kommer inom kort.

Stina | Kock
Varför blev du kock?
Det var det naturliga valet då jag alltid haft ett intresse av matlagning och gillat det kreativa. Jag har fått möjligheten i yrket att bo och jobba utomlands i många år vilket också var del av drivkraften.

Vad tänker du när du komponera veckans meny?
Vi har vår matpolicy som jag följer. I den står det att vi ska servera 1 kycklingrätt, 1 kötträtt, 1 fiskrätt, 1 vegetarisk rätt och 1 valfri ( på valfri dag brukar jag alternera fisk eller vegetariskt) rätt i veckan.
Jag försöker få in en dag med pasta, en dag med ris, en dag med potatis och tex en dag med bulgur osv. Det är viktigt med variation och att barnen blir presenterade för nya råvaror och rätter blandat med favoriter.

Hur stor andel ekologiskt använder du?
Så mycket som möjligt, beroende lite på utbud. Frukt och grönsaker nästan uteslutande ekologiskt.

Vad är din paradrätt?
Barnen på havskatten är väldigt förtjusta i fisk tex panerad torsk eller ugnsbakad lax. Så det är roligt och uppskattat. Men personligen tycker jag det är roligt att göra olika vegetariska biffar som barnen gillar. Det är ibland lite av en utmaning.

Har du något bra råd till föräldrar som är oroliga för att barnen exempelvis äter för lite grönsaker, för lite fisk eller är känsliga för olika smaker?
Mitt råd är att fortsätta testa, tex om inte riven morot går hem testa stavar nästa gång och var envis.
Jag upplever att barn gärna vill ha ”tydlig” mat. Med det menar jag att de ska se vad det är de äter. Så istället för att blanda i grönsakerna i en köttgryta, behåll grönsakerna vid sidan av i stället. Gör ett grönsaks fat där de själva kan välja och plocka det de vill ha. Ett annat tips är slätmixad soppa full av grönsaker eller att riva i lite extra rotfrukter i pannbiffen.