Joel (kock)

Varför blev du kock?
Jag har alltid gillat att laga och äta mat så det blev ganska naturligt för mig att söka in på hotell- och restauranglinjen. Jag hamnade på Gotland vilket var trevligt för jag har massa släktingar där.

Vad tänker du på när du komponerar en veckomeny?
Det är kul och utmanande, barnen kan ju vara väldigt kräsna och är väldigt petiga om man till exempel har i fel grönsak i en gryta. Jag tänker på att ha minst en dag med fisk och en vegetarisk varje vecka. Och en med kött, kyckling så det blir varierande.

Hur stor andel ekologiska råvaror använder du?
Jag försöker få det mesta ekologiskt, men det beror också på hur mycket leverantören erbjuder ekoprodukter.

Vad är din paradrätt?
Lax i olika former och pizza tycker barnen alltid om.

Har du något bra råd till föräldrar som är oroliga för att barnen exempelvis äter för lite grönsaker, för lite fisk eller är känsliga för olika smaker?
Grönsaker i stavar och en god dipp till brukar vara poppis hemma. Panerad fisk brukar dom flesta barnen gilla

Du har ju själv en dotter som tidigare gått på Havskatten – vad tycker hon mest om att du lagar? Lär du henne att vara med när du lagar mat hemma?
Min dotter gillar som alla barn, pasta. Eftersom barn gillar att hjälpa med alla vuxensaker så är det ganska lätt att få med henne att hjälpa till att laga mat. Det blir väl mest till en lek dock men det är mysigt.